5 tuti képszerkesztő app a telódra!

5 tuti képszerkesztő app a telódra!

Jó képet készíteni egy telefonnal ma már nem túl nagy ördöngösség. Ahhoz azonban, hogy kitűnj a tömegből, mostanra elengedhetetlen a képekkel kapcsolatos utómunka. Szívesen hozzátennél valami extrát is egy-egy fotóhoz? A következő applikációkkal ezt könnyedén megteheted!

Adobe Photoshop Express

Az Adobe Photoshop az egyik legjobb asztali képszerkesztő, a különböző eszközeit pedig igyekeztek a telefonos appba esetében is megtartani. A képek vágásától kezdve a szűrőkön át a fényerő és a telítettség mind-mind egyszerűen szerkeszthető ezzel az alkalmazással. A manuális beállítások mellett automatikus szűrők is megtalálhatók benne, ezekkel pedig egy gombnyomással feljavíthatod a képeid minőségét. Az alkalmazás használatához egy ingyenes ADOBE ID fiókot kell regisztrálni és már kezdheted is a képszerkesztést!


Kép forrása: https://bit.ly/36WvWxc 

Adobe Lightroom CC

Az Adobe Lightroom CC szintén az Adobe család egyik terméke, a Photoshoppal ellentétben azonban ez kifejezetten a képekkel kapcsolatos utómunkákhoz készült. Nincs olyan profi fotós, aki nem ismerné és a legtöbben valószínűleg használják is a Lightroom-ot gépükön, mobil verzióját pedig te is könnyedén elérheted! Ezzel az alkalmazással elsősorban a képek részleteit tudod módosítani és állítani, például a fények, a színek vagy a képélesség változtatásával. Ezek talán elsőre nem bírnak számodra nagyobb jelentőséggel, ha azonban megtalálod saját beállításaidat, könnyedén kialakíthatsz egy egyedi szín és képi világot, amit a fotóiddal közvetítesz.


Kép forrása: https://bit.ly/3eMFnlO 

VSCO

A VSCO különböző előre gyártott filterekkel segít, hogy képeidnek egyedi hangulatot varázsolhass. A részletesebb szerkesztésre természetesen a filteren belül is van lehetőség, így ezen belül is módosíthatsz egy-egy effektet. Alapvető szerkesztési funkciókkal bír, könnyen kezelhető, elsősorban a természetesebb, hűvös hatású képek kedvelőinek ajánljuk. A VSCO-t kifejezetten azért hozták létre, hogy az ebben szerkesztett képek minél inkább a filmekre hasonlítsanak. Plusz előfizetésért további tartalmak és filterek is elérhetők benne, ezért a VSCO kezdőknek és profiknak is jó eszköz lehet.    


Kép forrása: https://bit.ly/305nP02

PicsArt

A PicsArt egy igazi művész applikáció, minden megtalálható benne az önkifejezéshez! Kollázsokat és mémeket készíthetsz a képeidből, ezen kívül videószerkesztő is van benne, animálhatsz gifeket és természetesen a fotószerkesztő eszközök is rendelkezésedre állnak. Rengeteg szűrő közül választhatsz, hogy variáld műveidet, amiket matricák és nagyszerű betűtípusok használatával tehetsz még különlegesebbé. Igazi kincsesbánya a közösségi platformokra kontentet gyártók számára! Ha komolyabban gondolkodsz a használatában, akkor érdemes előfizetned a további funkciók eléréséért!


Kép forrása: https://bit.ly/36WAnIm

HUJI

Ha hiányoznak a régi képek, az érzés, hogy nem tudom milyen lesz a fotód addig, míg nem látod, akkor próbáld ki a HUJI-t! Az előzőkkel ellentétben itt nem képszerkesztő appról van szó, hanem egy olyan programról, ami a régi időket, az analóg fényképek korát idézi. Az exponálás után még várni is kell néhány percet, hogy kiderüljön, milyen lesz a végeredmény. A HUJI segítségével feldobhatod a profi és tökéletes képek sorát egy-egy különlegesebb, nosztalgikusabb hangulatú fotóval.

Ha pedig sikerült elkészítened életed képét, ne csak a telefonodban őrizd, mutasd meg a tokodon is! Telefontoktervezőnk segítségével néhány kattintással a legegyedibb tokot varázsolhatod telódra! Ha pedig úgy érzed, hogy képeiddel szívesen inspirálnál másokat is, lépj be Művészprogramunkba, és keress pénzt a kreativitásoddal!


Kép forrása: https://bit.ly/3csS8Au

Kapcsolódó cikkek
Street Art Budapesten
Street Art Budapesten

Ami néhány éve még meghökkentő és merész volt, mára Budapesten is a mindennapok része. Egy jól kivitelezett utcai alkotás nem csupán a koszos tűzfalak eltűntetésére kitűnő, hanem sok más szempontból is felüdülést hozhat a mindennapokba.

bővebben
Mindened a művészet? Mutasd meg a telefonodon!
Mindened a művészet? Mutasd meg a telefonodon!

A művészet több ezer éve jelen van életünkben, sokszor sokféleképpen értelmezték már. Egy viszont biztos: olyan kifejezési mód, ami egyszerre misztikus, provokatív, iránymutató, megnyugtató, felkavaró, szinte bármi, ami a képzeletünkbe belefér. Az alkotások szabadon értelmezhetők, minden ember számára mást és mást jelentenek. Éppen ezért képesek arra, hogy általuk saját egyéniségünket kifejezzük, akár a telefontokon is!

bővebben